Атлант ЛТ ООД – история

Атлант ЛТ ООД стартира своята дейност през 2004 година. По онова време се състои от студенти, избрали хамалската професия като източник на допълнителни доходи – 25 човека на повикване и двама на постоянна база.

През 2005-та дружеството се установява в досегашния си офис – ул. „Преслав“ 31А, град Пловдив.

През 2007-ма Атлант ЛТ вече разполага с 2 работни екипа (8 човека на постоянна база) и закупува първия си камион – Мерцедес 308.
Още същата година следват и първите мащабни поръчки:

 • Преместване Агенция по вписванията, Пловдив, обзавеждане и архив от 1860-та година насам. (снимки)
 • Опаковане на промоционалните разфасовки бира на Каменица АД – Пловдив. В това начинание екипът на Атлант достига 107 служителя, работещи на 3 различни смени, денонощно. (снимки)

През 2008-ма закупува втори камион – Мерцедес 811.

 • Отразена като акцент в репортажа на TV7 за съвременната хамалска професия в България.
 • Местене на цялостното обзавеждане на Синдикален дом, Пловдив до склад и други сдания, поради цялостен ремонт на сградата. (снимки)

2009-та година бележи началото на работата със Античен театър Пловдив и започва да обслужва повечето големи концертни събития на въпросната сцена. Също така, през 2010 Атлант е лицензирана за международен превоз на товари от министерство на транспорта, България. (актуален лиценз)

 • 2009 – товарене и разтоварване на техниката и сцената за концерт на Слави Трифонов и „Ку-ку бенд“. (снимки)
  * Изпълнено като част от обслужване на цялото турне „No Mercy – национално турне 2009“ в общо 11 града със специално сформиран за целта екип от 23 човека, който придружава групата.
 • 2009 – обслужва техниката и сцената за концерта на John Lord.
 • 2010 – обслужва техниката и сцената за концерта на Lord of the Dance. (снимки)
 • 2011 – обслужва техниката и сцената за концерта на Тария Турунен (Tarja Turunen) и Майк Терана (Mike Terrana). (снимки)

В следващите 2 години (2012-2014) изпълнява нови поръчки с обществено-културен принос и печели нови клиенти. През 2013-та, също така, добавя камион Мерцедес 313 към арсенала си.

 • 2012 – Централна поща, Пловдив: местене на историческите находки до двора на ВМИ. (снимки)
 • 2013 – товаро-разтоварна дейност на техниката и сцената за концерта на Дийп Пърпъл в стадион “Пловдив”
 • 2014 – отговаря по местенето на сейф за Инвестбанк АД, като една от по-предизвикателните поръчки през годината (снимки)

През 2015-та година продължава да обслужва различни дружества и физически лица. Като най-предизвикателна поръчка остава местенето на ангиограф до 7-ми етаж на болнична сграда. (снимки). Закупува камион Мерцедес 1328.

На следващата година (2016) печели за клиент Министерство на външните работи, Гърция. Закупува камион Мерцедес 413.

 • Местене на архив и 4 етажа обзавеждане от сградата на Гръцко консулство – Пловдив до Атина, Гърция. (снимки)
 • Местене на голямогабаритни сейфове от Централна поща, Пловдив до град Хасково. (снимки)

2017

Атлант ЛТ ООД продължава да се развива, реализира нови проекти, въвежда иновации, за да предложи на своите клиенти безупречни решения за тях и бизнеса им.

Дружеството взима участие в различни мероприятия и въвежда нови и успешни практики с помощта на партньорите си, за да продължава да е еталон за транспортните и товаро-разтоварни услуги в град Пловдив и страната.

Разгледайте също: