Как най-добре да преместя метална каса (сейф)? Част втора.

16.08.2018

Миналата седмица започнахме да разглеждаме преместването на сейф в домашни условия. Научихме какво да имаме предвид спрямо сейфа, каква техника и колко човека са ни необходми. Ето я и втора част от материала. Да се залавяме за работа:

(Към първа част от материала)

Създайте си подходящ план за действие

Освен подходящата екипировка, са ви необходими подходяща техника на преместване и проактивно планиране. При такива начинания е особено лоша идея да се пуснете по течението и да взимате решенията в движение.

Вместо това, когато местите голям (или не толкова голям) и тежък сейф из къщата си, обмислете всяка стъпка от процеса предварително, преди да я прилагате. Вземете предвид всички познати закони на физиката, както и такива, които може да откриете в процеса на местене. Само груба сила просто не е достатъчна за такова нещо.

Преместване на касата/сейфа

Подготовка за местене

Първо освободете касата от всякакво съдържание. От една страна ще я олекоти, а от друга ще гарантира целостта на вещите по време на преместването.

След това я опаковайте добре с каквато и да е здрава материя. например 1-2 слоя подплатени одеала или здрав мокет. Фиксирайте добре тази облицовка с широко тиксо или въжета. Идеята е да избегнете каквито и да е щети по повърхността на сейфа.

Обезопасяване на сейфа

Наклонете сейфа на една страна като междувременно вкарате под него съответната количка за местене на тежки товари. Привържете сейфа за количката (най-добре) с колани с трисчотка. Целта е количката и товарът да станат неразделно цяло.

След като тежестта на металната каса е изцяло прехвърлена върху количката, наклонете уреда леко назад така, че тежестта на касата да се премести почти изцяло върху двете гумени колела.

Преместване по стълби

В зависимост от това на какво място живеете, може да се наложи да изкачвате или да слизате по стълби с касата.

Изкачването става с гърба към стълбите. Един човек държи количката за дръжките, предимно за да я насочва, като други двама (или трима) бутат касата нагоре така, че групата да изкачва стъпалата едно по едно.

При слизане нещата са по-сложни. Желателно е четирима човека да местят и насочват количката, като това се случва много внимателно и стълбите се взимат една по една. Касата отново остава наклонена към стълбите заедно с количката.

Без значение от посоката, всички усилия се правят в синхрон, едновременно, без внезапни или резки движения. Помнете, че всяко рязко движение може да създаде инерция, а с половин тон каса не искате инерция.

Пазете себе си и другите, на първо място!

Облечете се с удобни и свободни дрехи, които няма да ви пречат. Пазете пръстите и ръцете си като се оборудвате с високо качествени работни ръкавици. Пазете краката си като носите най-удобните ви обувки.

Ако изгубите контрол над сейфа и той тръгне да пада на една страна, просто отскочете настрани и го оставете да падне – дори и не си помисляйте да се опитвате да го хванете.

Планирате преместване?

Оставете тежката работа на нас за да имате повече време за нещата които обичате.

Изпратете безплатно запитване към експерт на Атлант или се запознайте с нашите услуги по преместване на метални каси и деликатна техника.

Научихте ли нещо ново?

Абонирайте се за още полезни материали в любимата Ви социална мрежа: Facebook, LinkedIn или GooglePlus.