Как най-добре да преместя метална каса (сейф)? Част първа.

09.08.2018

Макар и в България сейфовете да са най-често налични в офиса на някоя банка, решихме, че си струва да разгледаме сценария, в който местите сейф в дома си.

Безспорно боравенето с толкова тежки вещи може да представлява опасност за вас и околните, затова нека се запознаем, какво крие начинанието и как най-добре можем да подходим.

Едната особеност при металните каси

За всяко нещо си има логично обяснение и сейфът не е изключение. Докато една пиано, например, има масивна, метална рамка, която държи всичките струни заедно, то един сейф е много тежък само за да е сигурно, че ще седи там, където е оставен.

Все пак, ако един сейф може да бъде преместен от случайни хора, ролята му ще се обезсмисли.

Запознайте се със сейфа си

Всеки сейф е различен по отношение на теглото и размера си. Важно да сте наясно с тези характеристики за да се справите безпроблемно. Докато марката и производителя на касата няма да го направят по-лек, като знаете точните размери и тегло ще можете да изберете подходяща техника за преместването му.

Намерете поне още трима човека или се откажете

Нека сме наясно, че да “преместите сейфа сами” не означава да го правите съвсем сами. Означава, че имате куража да преместите нещо толкова масивно без никаква професионална помощ.

Което е смело решение от ваша страна предвид, че един сейф лесно може да надхвърли 300-500 килограма дори когато е празен.

И точно затова ви трябват поне още трима човека. Не само защото металните каси са по-тежки отколкото изглеждат, но и защото липсата на опит лесно може да ви доведе до ситуация, от която да не се измъкнете без професионална помощ.

Правилната екипировка

Професионалистите използват разнообразни уреди при преместването на метални каси за да бъде сравнително бързо и най-важното – безопасно. Такива уреди могат да бъдат:

  • моторизирана рампа (при стълбища),
  • палетни колички,
  • стоманени ролки,
  • алуминиеви плочи (отново за плъзгане по неравен терен),
  • и тежкотоварни, ръчни колички.

Ако сте решили да предприемате местенето на метална каса в домашни условия сами (сами с помощници, разбира се!), то най-вероятно няма от къде да наемете такива уреди освен палетна количка или тежкотоварна, ръчна количка.

Която и да изберете от двете, помнете, че това е задължителна част от вашето начинание. Без правилната екипировка може и да се откажете от идеята и да се свържете с професионалисти.

Материалът продължава в част вторa.

Планирате преместване?

Оставете тежката работа на нас за да имате повече време за нещата които обичате.

Изпратете безплатно запитване към експерт на Атлант или се запознайте с нашите услуги по преместване на метални каси и деликатна техника.

Научихте ли нещо ново?

Абонирайте се за още полезни материали в любимата Ви социална мрежа: Facebook, LinkedIn или GooglePlus.