Преместване на офиса или няколко големи ползи от преместването на ново място

11.01.2018

Да преместите дейността си никога не е лесно, но може да се окаже необходимата крачка напред. Ако това е риск, който си струва да поемете, ето какви биха могли да бъдат ползите.

Поводът за едно преместване може да се сведе до две основни положения които, за съжаление, доста могат си приличат поначало:

  1. сегашното място не кара нови клиенти и пречи на развитието ви
    -или-
  2. сегашното място е твърде скъпо за печалбите които правите и имате нужда да намалите разходите

От вас зависи да помислите внимателно и да претеглите какви ще са ползите и загубите при преместване на ново място.

Нужда от по-ниски разходи

Ако и вие като много бизнеси сте под наем, то наема който плащате, може да не оправдава ползите които ви носи. Затова може да си струва да се преместите в район с по-достъпни наеми ако нещата отиват “на червено”.

Сам по себе си, един висок наем не може да ви премести в друг град. Все пак не искате да се отказвате от достъпа до клиенти или работна ръка, а само да занижите разходите.

От друга страна, ако стандартът в града е неоправдано висок за вашата дейност, то може и да се окаже мъдро решение да я преместите в друг град където заплатите са по-ниски. Така ще бъдете конкурентно-способни не само на пазара за работа, но и пред клиентите си.

Възможност за растеж

Нуждата от развитие не винаги означава, че трябва да се преместите от Пловдив във Варна. Понякога просто трябва да смените квартала.

Всеки град има различни квартали с различен статут и потребление. Това, което предлага един краен квартал със статут на индустриална зона може да е много по-подходящо за вашата дейност от малък и претъпкан офис в близост до центъра.

Повече пространство

В даден момент може да ви е минало през ума, че имате нужда от още 1-2 работни места за нови членове на екипа. Липсата на паркоместа се превръща в проблем. Пространството, където приемате клиенти, е започнало да става претъпкано в пиковите часове.

Във всеки един от тези случаи си струва да потърсите ново място.

Нови кадри

Всички знаем колко е трудно да се намерят мотивирани и способни хора. Ако имате усещането, че имате всичко необходимо за да се движите напред, но все не ви достигат хора, то имате повод да проверите къде ще бъдат най-подходящите за вас кадри.

Например, ако работите с хора между 18 и 24 години град с повече университети и колежи би бил по-подходящ за вас.

Достъп до нов пазар

Има различни видове дейности и всеки вид има различни нужди. Понякога може да се окаже, че трябва да достигнете минимален брой клиенти или поръчки на месец за да може бизнесът ви да се самоподдържа.

В този ред на мисли, имате ли достъп до достатъчно голям брой потенциални клиенти, там където се намирате? Ако сте вложили усилия в това да се рекламирате, да брандирате всичко необходимо, да наемете подходящи за вас хора и въпреки това нещата не се получават, може би имате нужда от нов град или район, където ще има повече търсене за това което предлагате.

Всяка промяна е нещо ново и неизвестно. И като част от неизвестното, понякога можем да се доверим само на логиката и преценката си за да знаем, че постъпваме правилно.

Няма нищо лошо в това човек да опита как е “климата” на ново място, а и никой няма да ви съди ако решите да се включите в нов пазар. Само не забравяйте да претеглите плюсовете и минусите преди да действате.

Планирате преместване?

Оставете тежката работа на нас за да имате повече време да правите нещата които обичате да правите.

Изпратете безплатно запитване към експерт на Атлант или се запознайте с нашите услуги по преместване на дома и офиса.

Научихте ли нещо ново?

Абонирайте се за още полезна материали в любимата Ви социална мрежа: Facebook, LinkedIn или GooglePlus.