Какво да разопаковам първо при нанасяне

07.06.2018

Ако наистина не ви харесва да разопаковате след преместване, то най-вероятно е, защото искате да се насладите на новото място, квартал или град. За да не ви обезкуражава мащабът на това начинание, е най-добре да разбиете процедурата на няколко поредни дни, особено след като сте се понапрегнали по време на самото преместване.

Като за начало, ето какво е най-добре да направите в първия ден – денят след като се нанесете.

Разпределете обемистата мебел

Без значение дали разтоварвате сами или сте наели носачи, ще трябва да знаете къде отиват разгъваемия диван и кухненската маса. Най-добре е да имате предварителен план или скица, за всички мебели.

Уви, в доста случаи, човек няма възможността да се запознае добре с мястото, на което се мести, за да вземе тези решения предварително.

Ако сте в такава позиция, опитайте да сте на адреса достатъчно рано преди да пристигнат мебелите или просто прекъснете целия процес за 15 минути, за да можете да прецените на спокойствие къде отиват определени вещи, например дивана, телевизора, пианото и всички онези, които ще ви бъде трудно да преместите след като са си отишли вашите помощници.

Разположете и свържете всички електроуреди

Ако сте преместили покъщнината от старото място на новото или сте поръчали нови електроуреди, винаги си правете справка в упътванията дошли с тях, преди да се наемате да ги свързвате към битовата мрежа. И по-конкретно: хладилника, печката, миялната, сушилната и пералнята.

Ако не разполагате с ръководства или не сте съвсем сигурни как да изпълните инструкциите в тях, винаги търсете професионален съвет.

Сглобете мебелите от първа необходимост

Леглата са първите мебели, които е необходимо да бъдат сглобени и приготвени за да сте готови за първото нощуване в новия ви дом.

Тази задача може да дойде дори и преди свързването на електроуреди, защото здравият сън е ключов за да започнете да се разполагате в новия си дом бързо и качествено.

Разбира се, следва мястото за спане идва това за хранене. Особено ако имате деца. Сглобете масата или плота, на който обикновенно се храните и заедно със столовете, на които всички са свикнали. Така нанасянето в дома получава едно добро начало.

Разопаковайте кашона с най-необходимото

Измежду целия ви багаж е добре да има един кашон, а може и чанта, който съдържа само вещи от първа необходимост. Тоалетни принадлежности, лекарства и прочие. Кашонът трябва да е ясно обозначен и лесен за откриване измежду другите. В семейството ви може да се получи така, че всеки да има собствен такъв кашон.

Друг, също добър вариант е всеки да приготви по една раница или сак, които ще изглеждат по-скоро като приготвени за лагеруване. Каквото и да изберете да опаковате, така знаете, че разполагате с всичко необходимо за комфорта, докато в къщата не се приключи с разопаковането и хаоса.

Оправете леглата и… поръчайте храна!

Лесно можем да се съгласим, че това е най-добрата част от първия ден в новия ви дом: леглата са готови да се стоварите върху тях и единственото, останало в списъка със задачи, е една стабилна вечеря.

Ако имате деца, използвайте момента да отпразнувате за да послужи като награда, че са се справили с една основна част от местенето, а и като празненство за едно добро начало.

Това ще помогне на всички замесени да се поуспокоят и отпуснат преди да заспят за първи път в новия им дом.

Планирате преместване?

Оставете тежката работа на нас за да имате повече време за нещата които обичате.

Изпратете безплатно запитване към експерт на Атлант или се запознайте с нашите услуги по преместване на дома и офиса.

Научихте ли нещо ново?

Абонирайте се за още полезни материали в любимата Ви социална мрежа: Facebook, LinkedIn или GooglePlus.