Как най-добре да опаковам лампи и абажури при преместване?

03.05.2018

Понякога по-малките вещи от покъщнината са по-трудни за опаковане. Осветителните тела лесно попадат в тази категория, защото идват в най-различни форми и размери.

Ето няколко съвета, които ще ви помогнат да опаковате лампите у дома така, че да пристигнат цели на новото място.

Някои съвети при опаковане на лампи и осветителни тела

Когато опаковате къщата за преместване понякога по-малките неща създават по-големи главоболия. Опаковането на лампи може да бъде предизвикателство тъй като се произвеждат различни форми размери.

Ето няколко изпитани съвета как да опаковате лампите така че да пристигнат в новия ви дом здрави.

Подходящите кутии

В зависимост от свободното ви време, може да закупите кутии от фирма за преместване или да се възползвате от празните кашони останали след зареждане на някой от местните магазини. Който и от двата варианта да изберете най-добре първо разглобете и Разгледайте лампите, осветителните тела и техните абажури за да имате представа какъв размер кутии ви трябват.

Напомняме ви да демонтирате абажурите с чисти и сухи ръце за да си спестите петна от тях.

Обикновено стандартните размери кашони не са особено подходящи затова е добре да сте окомплектовали частите на лампите и да знаете каква вместимост имат.

Веднъж щом сте се снабдили с опаковки подсилете дъното на всяка една от тях с широко тиксо.

Опаковане на лампите

Тъй като са по особени, ще вземем за пример стоящите лампи.

Свалете крушката и абажура преди опаковане. Увийте вашия кабел около тялото на лампата без да го пристягате за да не се прекъсне, но и да не може да се отвие сам. По-добре не използвайте тиксо за последното, тъй като може да остане лепило по лампата.

На чиста, равна повърхност разположете парче аеропласт с височина малко по-голяма от тази на осветителното тяло. Поставете тялото на лампата върху аеропласта, увийте плътно и облепете с тиксо. Ако тялото е лакирано или е дървено може да искате да добавите втори слой.

Винаги опаковайте така, че опаковката и предмета да станат неразделно цяло.

Опаковане на абажури

Винаги използвайте опаковъчна хартия вместо такава от списания и вестници. Не слагайте нищо друго освен хартия и аеропласт върху и във абажурите. По възможност опаковайте абажурите като ги поставяте един в друг. Когато ги затваряте в кашон уверете се, че не остават притиснати след затваряне.

Добра идея е да събирате по повече от един абажур в кашон стига да пасват един в друг и да влизат свободно. Поставете кутии с абажури на места където няма да бъдат смачкани или пречупени по време на преместването.

Маркировка и надписване

Купете си стикери „Чупливо“ от някоя фирма за преместване. Така не само ще се внимава повече при преместването им, но и ще можете да ги групирате в единия край на камиона така, че да не рискуват да бъдат затрупани ли премазани от по-тежки вещи.

Също така отделете време да напишете на кутиите коя лампа – за коя стая е. Така ще си спестите доста време при разопаковането и събирането на осветителните тела на новото място.

Планирате преместване?

Оставете тежката работа на нас за да имате повече време за нещата които обичате.

Изпратете безплатно запитване към експерт на Атлант или се запознайте с нашите услуги по преместване на дома и офиса.

Научихте ли нещо ново?

Абонирайте се за още полезни материали в любимата Ви социална мрежа: Facebook, LinkedIn или GooglePlus.