Как да пренеса и опаковам спалнята – от начало до край

17.05.2018

Ето и седем основни стъпки които ще направят опаковането и преместването на спалнята лесно.

Преди да започнем нека споменем, че тези насоки се отнасят и за други стаи като детската или стаята за гости.

1. Включете всеки член на семейството

Всеки член на семейството може да помогне най-малкото с изхвърлянето на старите ненужните и отделянето новите завивки. децата могат да помагат като изпразват гардеробите си и събират играчките на едно място.

Ако искате да въведете децата разделянето на нужното от нежното, забавен подход за това е така наречената „важна кутия“. задайте условие на играта – да постави вътре нещата, с които най-много иска да отиде на новото място. Изберете за всяко дете подходяща по размер кутия и му помогнете да я декорира като по този начин я направи своя.

Сортирането на вещите следва да започне с гардеробите, преминавайки се към тоалетките и се приключвайки с най-малките места като чекмеджетата.

Съберете дрехите за подаряване или продаване в чували за отпадъци като ги означите подобаващо.

2. Опаковайте дрехите

Ако имате дрехи, които не искате да се намачкат, то ще трябва да закупите подходящи кутии. Такива обикновено са с размера на едно сако и са плоски колкото да поберат три до пет сака. Разбира се, ако не можете да си ги набавите, можете да ги сгънете дрехите през средата и да ги приберете в среден по размер кашон.

Ако не ви безпокои мачкането, съберете дрехите със закачалките и ги сгънете, без да ги разделяте така, че да се поберат кашон. Групирайте дрехите заедно по видове, опаковайте ги заедно и надписвайте опаковките им.

3. Съберете и опаковайте обувките

Обувките могат да бъдат оставени в кутиите и събрани в по-голям кашон.

Ако оригиналните им кутии липсват, увийте всяка обувка във вестник или опаковъчна хартия, a след това ги увийте заедно. Съберете ги в кашон и го обозначете. Избягвайте да слагате тежки неща отгоре му – ако се намачка, ще се смачкат и обувките в него. Когато го товарите използвайте пространството върху него за да съберете възглавници, одеала и друг завивки.

4. Бижутерията

С всяко преместване е добре да имате чанта или раница с всичко от първа необходимост за първата нощувка на новото място. Бижутата съберете в надеждна и компактна кутия, която влиза в същата раница или чанта. Не оставяйте бижута за камиона особено без застраховка. Дори има фирми, които биха отказали да ги товарят ако не са застраховани.

5. Одеала, чаршафи и възглавници

Купете си дебели чували, най-добре за строителни отпадъци и съберете вътре сгънати одеалата и чаршафите. Напомняме да ги групирате по чувал, а не да се смесват. След като ги надпишете по съдържание и по стая ще имате отлична представа кое – къде седи. Същото направете и с възглавниците.

Сега завържете здраво чувалите като избягвате да ги оставяте надути с въздух, защото така се пукат по-лесно. Ето че имате отличен товар, с който да запълвате свободно място в превозното средство, където не пасват кутии.

6. Огледала, картини и рамки

Предмети като тези трябва да бъдат прибрани в специални кутии които можете да поръчате от фирмата по преместване. при огледалата се уверете че опаковката или държа размера на съдържанието.

Вижте също: Как най-добре да подготвя за местене картина?

7. Пердета, завеси и щори

Докато щорите просто трябва да получат собствена кутия с подходяща дължина, пердетата и завесите изискват малко повече грижа за да не се изцапат или намачкат.

За да съхраните завесите и пердетата сгънете ги заедно с други дрехи в някоя от ниските кутии като онези за сако, които споменахме по-рано. Ако не разполагате с такива, просто ги сгънете като преди това подложите хартия от едната страна. Съберете ги в чист кашон и не оставяйте празно пространство.

Почистването на пердета и завеси се струва да се направи след преместването дори и само за да ги освежи. Ако има нарушаване във формата или са изцапани, то след почистването няма да има и следа.

Планирате преместване?

Оставете тежката работа на нас за да имате повече време за нещата които обичате.

Изпратете безплатно запитване към експерт на Атлант или се запознайте с нашите услуги по преместване на дома и офиса.

Научихте ли нещо ново?

Абонирайте се за още полезни материали в любимата Ви социална мрежа: Facebook, LinkedIn или GooglePlus.