Кое е най-удобното време за преместване на дома или бизнеса

16.11.2017

Да си поговорим за сезони, райони и всички онези отговорности които превръщат местенето в проект. Ако имате бизнес този материал е по-скоро за вас.

Прогнозата

И да започнем с класиката – дали ще вали сняг или дъжд докато се местим? Винаги взимайте предвид дългосрочната и краткосрочната прогноза.

Ако се местите в друг град или на разстояние по-голямо от съседен адрес или улица, уверете се че няма аварии или затворени пътища.

На практика логистиката не е ваша отговорност, но е добре да имате предвид ако пътят ще бъде по-дълъг или с усложнения. Преместването е просто част от целия процес и като организатор вие ще трябва да съобразите всичко останало с него.

Затова, когато избирате сезон, помислете за особенностите на всеки един според района в който се намирате. Споменаваме го като идея – в зависимост от сезона е възможно да се сблъскате със: поледици, виелици, обилни снеговалежи, проливни дъждове, късни снегове, летни бури или силни ветрове.

Домът

Най-лесно може да се определи подходящо време когато се местите сами или със семейството. Просто изберете дата между работните седмици или смени които карате. Ако можете да ги подплътите с един-два допълнителни почивни дни, още по-добре!

И бизнесът

Докато това важи за повечето местения на дом, променливите са повече когато става дума за вашия бизнес.

Ето няколко сценария които да насочат мисълта ви в правилна посока:

  • Туризъм: уверете се, че ще сте извън сезон и че ще има достатъчно време да се подготвите за следващия
  • Търговия: ако наближават, то изчакайте да минат религиозни и други празници от значение за вашите продажби, като черен петък и кибер понеделник, например
  • Услуги: насрочете местенето достатъчно напред във времето за да можете да приключите настоящ проект и да насрочите други след това
Потвърдете датата със ваши съдружници, сътрудници, ключови служители, инвеститори и прочие партньори

за да могат да ви дадат обратна връзка дали това ще се превърне в усложнение спрямо техните отговорности.

Ден от седмицата

Тъй като местенето принуждава един бизнес да работи (в най-добрия случай) на половин мощност е важно да се вземат предвид ключовите показатели за тази дейност.

Например, в търговията ще бъде необходимо да се планира по-конкретно време от просто сезона заради продажбите.

Ако за една фирма ключови дни за продажби са събота и неделя, то местенето ще е добре да се случи между понеделник и четвъртък през месец с нисък оборот.

Аналогично, за други фирми с по-висок оборот през делниците, местене през уикенда ще е доста по-валидно.

Което отново води до мисълта, че е най-добре да обсъдите избрана от вас дата с вашите партньори и ключови служители. Така ще можете да се уверите, че местенето наистина е съобразено с всички функции на фирмата ви.

Каквото и да правите, планирайте отрано

Ако местите бизнеса си, то най-вероятно не разчитате да го направите в последния момент. Факт е, че фирмите, чието местене минава най-гладко, планират всичко до последна подробност и насрочват дата със своята фирма за премествания доста напред във времето.

Ако не планирате достатъчно напред може да се наложи да се примирите с дата, която не е съвсем съобразена с коментираното до момента.

Макар и различни по размер офиси да се местят успешно през цялата година, без значение от сезона или времето, най-успешните бизнеси планират местенията си напред във времето.

Имате въпроси?

Изпратете безплатно запитване сега към експерт на Атлант или се запознайте с нашите услуги по преместване на дома и офиса.

Научихте ли нещо ново?

Абонирайте се за още полезна материали в любимата Ви социална мрежа: Facebook, LinkedIn или GooglePlus.