Какво трябва да знаем когато ни дават цена за преместване

25.01.2018

Когато местите апартамента или офиса, най-точна цена ще получите след оглед на място. За да сте подготвени, решихме да разкажем каква е тази процедура и какво е добре да знаете.

Както винаги имате вариантите да искате оглед преди да опаковате вещите си за местене и след като ги опаковате.

Във всеки един случай се уверете, че преди да искате консултация на място, сте се отървали от ненужни вещи и сте почистили. Всичко трябва да бъде пригледно за да може огледът да бъде продуктивен и за двете страни. Все пак, цената се дава “на око”.

Оглед на око

Огледът често е неразделна част от процеса по постигане на споразумение между транспортна фирма и клиент. След като сте се свързали с фирма по ваш избор, се назначава консултант, който да ви посети на адрес.

При посещение, консултантът има за цел да се запознае със същността на вашия товар. Освен обема и теглото на всички мебели, част от оценката включва колко служителя ще са необходими за преместването, както и какво превозно средство ще се товари.

В хода на огледа следва и да ви разпитат за срокове и особености по товаро-разтоварната дейност. Има се предвид, висок етаж, тясни стълби и така нататък.

Огледът цели да се предостави цена, която да не се надвишава. Във всички случаи е добре да уточните с консултанта дали цената е крайна и да искате писмена оферта като доказателство, ако това е така.

Добре е да имате предвид

Ако разполагате с време и желание, си струва да искате оглед от 2 или повече фирми. Така ще имате възможност да направите съпоставка между офертите. Разбира се, всичко това най-вече зависи от мащаба на начинанието.

Пазете се от ниски цени. Най-ниската цена може да звучи най-добре, но ако транспортната фирма подценява задачата това може да означава повече усложнения за вас.

Отделете време да разведете консултанта из дома или офиса ви и ги запознайте с всякакви особености – от вътрешността на шкафове и гардероби до съдържанието на мазета и гаражи.

Още в началото уточнете каква услуга ви трябва:

  • пълно обслужване – опаковане, товарене, транспортиране и разтоварване
  • транспорт и носачи
  • или само транспорт – подходящ камион (на самообслужване)

Най-важно е да бъдете прями и откровенни когато описвате товара за местене и поставяте изискванията си. Покажете всичко необходимо и разпитайте за услуги или екстри, които биха ви били от полза.

Вижте също: Как да подготвим бюджет при местене

Поразпитайте, проучете и изберете компанията, която ви вдъхва най-голямо доверие. Може да се каже, че броя препоръки умножен по вниманието, което получавате, е правилната рецепта за да прецените коя фирма ще бъде най-надеждна.

Планирате преместване?

Оставете тежката работа на нас за да имате повече време за нещата които обичате.

Изпратете безплатно запитване към експерт на Атлант или се запознайте с нашите услуги по преместване на дома и офиса.

Научихте ли нещо ново?

Абонирайте се за още полезни материали в любимата Ви социална мрежа: Facebook, LinkedIn или GooglePlus.