9-те най-големи грешки по време на преместване

30.11.2017

Преместването може да протече доста объркано, а без подготовка – направо да съжалявате. Прочетете този списък за да ги избегнете на всяка цена.

1. Подценяване

Някои хора подценяват всичко, включително количеството опаковъчни материали, което ще им трябва и времето за опаковане на вещите си. Помнете, че е по-важно да надцените отколкото да подцените.

Повечето транспортни фирми ще приемат неизползвани от вас кашони (ако търговският им вид е съхранен) така, че поръчвайте малко повече отколкото очаквате да ви потрябват.

2. Всички вещи

Да, местенето на всичките ви вещи е често срещан проблем и може излишно да утежни разходите по преместването. Препоръчваме ви да се отървете от всички вещи които не използвате.

Наръчник: 4 начина да се отървем от старите вещи преди местене

Продавайте, дарявайте, подарявайте, но не давайте пари за да ги местите. Добри примери за такива вещи са:

  • дрехи които не ви стават
  • играчки или аксесоари които не се използват вече
  • мебели които не пасват в новия ви дом

3. Недоказал се изпълнител

За фирма-изпълнител на преместването, много хора се водят от цената. Не допускайте тази грешка при каквито и да е обстоятелства, защото би могло наистина да ви излезе скъпо.

Да се поправят вещи, увредени по време на преместване, може да отнеме немалко време и средства. Затова се уверете, че избраната фирма има добра репутация, дългогодишен опит и публично обявени препоръки или други отзиви от клиенти.

4. Застраховане на ценните вещи

Едно преместване може бързо да стане скъпо ако се окаже, че чисто новата плазма е със спукан дисплей или китайският порцелан си е заминал.

Когато планирате преместването си, направете списък с най-ценните вещи и помислете до колко чупливи са те. Понякога стават злополуки по време на транспортиране, които не са под контрола на фирмата-изпълнител.

Затова е най-добре да се консултирате със застрахователна агенция. За разлика от транспортни фирми, които се опитват да обезпечават клиенти със собствения си капитал, застрахователната агенция предлага специализирани и надеждни решения за такива случаи.

5. Скъпоценностите отделно

Малки и леки предмети като бижута или таблети могат лесно да се повредят или да бъдат изгубени. Най-доброто място на съхранение е при вас или на някое безопасно място в колата. Уверете се, че сте ги опаковали подобаващо, в подходящ по размер контейнер.

6. Вещи от първа необходимост

Ако абсолютно всички вещи са натоварени в камиона, то имате известен проблем. Ако пристигне късно или вие пристигнете късно на новия адрес, няма да ви бъде приятно да се катерите върху хладилника за да стигнете четката за зъби.

Опаковайте вещи от първа необходимост в отделна раница или чанта: тоалетни принадлежности, фенерче, сапун, тоалетна хартия, лекарства, храна за домашен любимец и така нататък.

7. И домашните любимци

Преместването е стресиращо за хората и два пъти повече за домашните ви любимци. Все пак, те са много по-привързани към територията си от нас.

Може да им е дискомфортно заради случващото се затова поддържайте рутината им колкото се може по-близо до ежедневната.

8. Резервни копия

Преместването е рисково начинание за финната (черната) техника затова е добра идея да имате копие на важни документи в интернет или на носител, който се транспортира отделно от всички останали вещи.

Същото можете да направите и с хартиени документи от високо значение. Гаранционни карти, застрахователни полици, медицински документи, данъчни декларации, родилни и прочие сертификати е най-добре да бъдат опаковани настрана от самото преместване и превозени отделно.

9. За утре

Простете остротата, но виждаме доста хора, които насрочват транспорт чак когато вече са готови с багажа си и търсят дата за след 1-2 дни. За да можете да ангажирате транспорт в най-удобния за вас час е добре да поддържате връзка с транспортната фирма още от самото начало на подготовката по преместването ви. Също така ще можете да сте сигурни, че планираното местене за след седмица-две няма да бъде таксувано за спешност.

Избягвайте тези 9 често срещани грешки и би трябвало да се установите в новия си дом бързо и безаварийно.

Имате въпроси?

Изпратете безплатно запитване сега към експерт на Атлант или се запознайте с нашите услуги по преместване на дома и офиса.

Научихте ли нещо ново?

Абонирайте се за още полезна материали в любимата Ви социална мрежа: Facebook, LinkedIn или GooglePlus.