6 съвета за преместване в лошо време

07.09.2018

Дойде време и за последния материал от нашата информативна поредица със съвети при преместване на дома и офиса.

Преди сме говорили кога е най-удобно да се преместите, но какво да направите ако календарът ви притиска и нямате право на избор? Есента чука на вратата, а с нея и зимата. Ето защо написахме за вас тези 6 съвета при преместване в лошо време. За да не се налага да се утешавате с „като стане, тогава ще го мислим“.

Имайте готовност за непредвидени обстоятелства

В последната част на годината, времето може да бъде непредвидимо. Единият ден е ясно, на другия ден вали. Да не забравяме, че може да ви изненадат и силни ветрове, мокър сняг, дори градушка. Както знаете, в преходни сезони времето понякога дори не отговаря на прогнозата. Затове не се безпокойте за външния вид, а се екипирайте с дъждобран и непромокаеми обувки.

Следете прогнозата и се координирайте с транспортната фирма. Ако разберете, че на следващата вечер ще има буря, по-добре започнете преместването отрано.

Започнете от рано с опаковането

Почти всеки човек лесно може да се изкуши да протаква до последно, благодарение на работното време, семейството, празници и ред други обстоятелства. Затова този съвет често присъства в материалите ни и просто не може да се изтърка.

В сценария с лошото време е още по-актуален: тъй като рискувате да пренасяте по време на дъжд или сняг, не можете да си позволите компромиси с опаковката. Всичко трябва да бъде внимателно опаковано.

Накратко – по-здраво опаковане, повече необходимо време.

Защитете вещите си от времето

Зимата и есента са подходящ момент да не щадите опаковъчни материали като тиксото, например. Стегнатият бандаж на една найлонова опаковка не само гарантира, че тя няма да се отвори, но и напълно изключва достъпа на вода до съдържанието й.

Особено ако вещите ви ще престоят на място без отопление за повече от една вечер докато бъдат превозени, си струва да отделите време за двойно или двуслойно опаковане. Факт е, че неща като съдовете могат да станат по-трошливи ако се пренасят и са с много ниска температура.

Друг пример е електрониката.

Престоят на много ниска температура може да предизвика конденз под пластмасовата обвивка на черната техника, както и да направи самата пластмаса или кабелите трошливи.

Подгответе терена

Ако е валял дъжд и имате запушена шахта пред входа, отпушете я. Да, не е много приятно, че не общинските служби, а вие трябва да го направите, но ако искате да се случват нещата – всичко е във вашите ръце.

Не забравяйте предварително да хвърлите сол по пътеки и външни стълбища ако нещата се случват в зимно време.

Както на новия адрес, така и на стария, ще се влиза с обувки и ще се вкарва мръсотия. Постелете пътя до товара в дома ви с найлон (или каквото ви се намира). По същия начин осигурете достъп до всяка точка в новото място, където ще се разтоварват кашони и мебели.

На новия адрес, включете отоплението и се уверете, че осветлението работи навсякъде. Денят е къс.

Обличайте се на слоеве

И тъй като местенето на домове си е един вид спортно начинание, не забравяйте да се облечете на словете. Както и ако ходите в планината. Това ще позволи да свалят по малко от облеклото си, когато се разгорещят нещата, но без да ви оставя без защита срещу студа.

Проверете колата

Може да имате най-различни средства за размразяване на стъкла, антифризи, лопатки за стържене на лед и прочие. Уверете се, че няма да останат опаковани в някой кашон по случайност и ще са в колата. Дори и да има неща, които използвате веднъж годишно, подгответе се – вземете някакъв контейнер (кофа, кош за пране), нахвърляйте ги вътре и ги приберете в багажника.

Докато нещата звучат доста логични и очевидни, никога не е излишно човек да си припомни основните правила за такива ситуации, преди да се е сблъскал с тях.

Благодарим ви за всички харесвания и споделяния в социалните мрежи! Макар и това да е краят на поредицата, ние оставаме насреща за да ви помагаме с преместването на дома и офиса.

Планирате преместване?

Оставете тежката работа на нас за да имате повече време за нещата които обичате.

Изпратете безплатно запитване към експерт на Атлант или се запознайте с нашите услуги по преместване на дома и офиса.

Научихте ли нещо ново?

Абонирайте се за още полезни материали в любимата Ви социална мрежа: Facebook, LinkedIn или GooglePlus.