30 практични съвета – как да спестим пари при преместване

05.04.2018

Трудно е да се предвидят всички сценарии за това как може да протече едно преместване. Затова и отиват толкова време и усилия. Когато опре до пари, обаче, има куп варианти да намалите разходите. Ето 30 от тях!

 1. Не поръчвайте опаковъчни услуги – опаковайте всичко сами.
 2. Оглеждайте се за свободни кашони на съответните места: пощенски станции, кварталния магазин или край офисите и канцелариите.
 3. Използвайте вестници и списания вместо аеропласт.
  Бележка: не забравяйте, че мастилото може да изцапа.
 4. Дарете излишните вещи за данъчно облекчение или направете гаражна разпродажба.
 5. Поръчайте телекомуникациите за новото място (телефон, интернет, цифрова) като пакетна услуга.
 6. Проучете фирмите за премествания в района за да откриете най-добрият баланс на опит и цена.
 7. Наемете камион и се преместете сами.
 8. Поискайте фиксирана цена от фирмата-изпълнител вместо приблизителна цена.
 9. Най-ниски цени ще получите когато най-малко хора се местят: около януари месец, по средата на седмицата или по средата на месеца.
 10. Купете си рециклирани кашони (използвани, но с леки следи от употреба) от някой форум за втора употреба, фирма за опаковки или склад.
 11. Прозвънете застрахователите в района за да застраховате вещите си. Плащате малко предварително, но възвращаемостта е голяма ако нещо се счупи.
 12. Потвърдете с избраната от вас фирма, че няма допълнителни или скрити такси в процеса на преместване.
 13. Използвайте собствени одеала, чаршафи или парцали за да попълвате нишите в кашоните или да обезопасявате чупливи вещи.
 14. Когато опаковате, поставяйте малките вещи в по-големи за да спестите кашони и опаковъчни материали.
 15. Използвайте стари чорапи като уплътнения в кутии и опаковка за малки предмети.
 16. Потърсете съсед или някой в интернет, който прави разпродажба на битови вещи и предложете да изкупи вашите срещу по-ниска, единна цена.
 17. Намерете доброволци сред вашите познати и приятели, вместо да наемате професионални носачи.
  Бележка: ако разполагате с Г-образни секции, дивани и други нестандартни мебели, по-добре наемете носачи вместо да пренасяте сами. Ще си спестите доста мъки.
 18. Запишете всички стъпки в процеса на изнасяне и нанасяне. Планирането на преместването ще ви спести време и пари в дългосрочен план.
 19. Кашони, които са по-запазени, продайте във форуми за втора употреба.
 20. Внимателно планирайте датата си на изнасяне. Уверете се, че няма да се наложи да платите още един наем докато приключите с преместването или че няма да се застъпи с някой важен за бизнеса ви празник.
 21. Направете оглед на новото място и вземете размери. Уверете се, че мебелите ви ще паснат. Ако нещо се окаже излишно – продайте го.
 22. Битова химия, тоалетна хартия и други консумативи съберете в кашон, който да ви е под ръка. Така ще си спестите едно ходене до магазина, когато се пренесете.
 23. Особено ако се местите надалеч, утървете се от тежки вещи като фитнес екипировка, ако не ги използвате.
 24. Опаковайте телевизора и екрана на компютъра в оригиналната опаковка, ако я пазите. Това е отлична защита срещу счупване и със сигурност ще ви спести евентуални разходи.
 25. Ако сте с гъвкава дата, но се премествате в натоварен сезон, прозвънете няколко фирми и вижте дали имат отпаднали уговорки с клиенти. Опитайте да се вмъкнете в на тяхно място като преговаряте и за отстъпка.
 26. Попитайте агента по недвижими имоти дали тяхната агенция предлага или работи с фирма за премествания. Като текущ клиент, може и да се сдобиете с преференциални цени.
 27. Ако се налага да държите вещите си на склад, търсете комбинирана услуга – фирма за преместване със складово пространство.
 28. Местите се в съседство? Съберете 6-7 човека и пренесете всичко в няколко курса.
 29. Опитайте се да ангажирате камион само за един курс като натоварите най-тежките и обемисти вещи, а по-леките и компактни – пренесете със собствен транспорт.
 30. Малки деца, домашни любимци и други – помолете приятел да ги наглежда в дома си, докато вие се грижите за преместването, вместо да плащате за професионални услуги.

Планирате преместване?

Оставете тежката работа на нас за да имате повече време за нещата които обичате.

Изпратете безплатно запитване към експерт на Атлант или се запознайте с нашите услуги по преместване на дома и офиса.

Научихте ли нещо ново?

Абонирайте се за още полезни материали в любимата Ви социална мрежа: Facebook, LinkedIn или GooglePlus.