7 трика при организиране на вещите преди преместване

22.03.2018

Доскоро дори ние не си бяхме давали сметка, че освен по зони – стаи етажерки и прочие, вещите могат да се събират заедно и по вид. Почакайте, нека обясним! Ето няколко наистина практични техники за организиране на вещите.

По стая и по вид

Как повечето от нас опаковат вещите си обикновенно?

Отиваме в спалнята и събираме всичко в 4 кашона озаглавени спалня 1, спалня 2… След това минаваме през хола и правим един кашон “етажерката до телевизора” после “секцията зад вратата” и така нататък.

Това може да се определи като опаковане на вещите по зони.

Преместваме се на новото място и какво се случва?

Търсим зарядното около 20 минути, защото не можем да си спомним в коя “зона” е останало. Та не е ли от нещата които търсим и без да сме прибрали всичко в кашони?

Групирайте по вид, не по зона

Когато започнете да събирате вещите от хола, събирайте ги така:

  • Хол – зарядни
  • Хол – кабели
  • Хол – книги
  • Хол – възглавници

Надписвайте на нива

След като сте събрали зарядните и захранванията за черната техника в плик, а кабелите – в друг, обединете ги в кашон.

Когато имате по-голям кашон, който обединява няколко групи вещи, наредете ги на нива и го надпишете в ред, който да съответства на подредбата.

Например:

На дъното на кашона оставяте сгънатите облицовки от мебелите. Върху тях подреждате два реда книги, легнали на една страна. Накрая нареждате един плик със зарядни за телефон и прочие, плик с адаптери за телевизора и dvd плейъра. Накрая покривате с колекцията от dvd-та, легнали на една страна.

Това следва да се надпише така:

  • DVD-та
  • Зарядни, адаптери, кабели
  • Книги
  • Облицовки от мебелите

Така не просто ще знаете какво има в кашона, но и колко е надълбоко.

Разбира се, подреждайте вещите от първа необходимост най-отгоре.

Тежките неща в малки кашони

Това може и да звучи очевидно, но освен ако не сте пренасяли голям кашон пълен с тетрадки и учебници през паркинг в дъждовно време, няма как да знаете колко е важно този съвет винаги да се напомня.

Плосък означава вертикален

Също както едно яйце е много по-здраво изправено отколкото легнало, така и неща като чиниите за хранене имат по-голям шанс за оцеляване ако се подреждат изправени, една до друга.

Ако ви звучи прекалено, то не назабравяйте, че опаковането трябва да взима предвид не само пренасяне, но и изпускане.

Неразливаеми

Имате ли повечко пластмасови шишета с почистващи препарати и друга битова химия? Отново по правилото за изпускането, можете да решите евентуални аварии ако завиете всяка една от капачките с найлон под нея.

Не забравяйте и за козметиката – шампоани и други подобни.

Готови за лагеруване?

Често преместванията завършват привечер когато всеки е уморен и гладен. Възможно е да се окажете в ситуация където трябва да проверите всичките ви 14 кашона за да съберете необходимите вещи за преди лягане. Спестете си приключенията по никое време и, докато опаковате, си пригответе една раница с всичко което може да ви потрябва за да си легнете комфортно на новото място.

Хранителни продукти

В зависимост от това до колко се запасявате с храна, може да искате да спрете да пазарувате няколко дни или седмица преди местенето. Това ще ви спести “удоволствието” да изхвърляте свежа храна или да я гледате как се разваля на плота в новото място.

Напомняме, че повечето хладилници имат нужда да преседят изправени 12 или повече часа преди да се пускат. За да може агрегата да се “намести” след като са били пренасяни в почти хоризонтално положение.

Планирате преместване?

Оставете тежката работа на Атлант за да имате повече време за нещата които обичате.

Изпратете безплатно запитване към експерт на Атлант или се запознайте с нашите услуги по преместване на дома и офиса.

Научихте ли нещо ново?

Абонирайте се за още полезни материали в любимата Ви социална мрежа: Facebook, LinkedIn или GooglePlus.